Circuit fix d’orientació

Què és un circuit fix d’orientació?

Els circuits fixos d’orientació són recorreguts permanents, de manera que cadascú pot fer-lo quan li vingui de gust.

Es tracta d’una zona delimitada, que en aquest cas d’Aguilar de Segarra conté una part forestal i una altra d’urbana, on hi ha distribuïdes unes estaques de fusta,  cadascuna de les quals té un codi diferent. Aquestes estaques (o fites) estan dibuixades al mapa amb una rodona de color rosat. Quan s’arriba a cadascuna de les estaques comprovarem el codi, i tot seguit marcarem, mitjançant la pinça que conté l’estaca, el mapa per la part del darrera. D’aquesta manera queda constància que s’ha passat pel lloc.


Què necessito per començar a orientar?

- Mapa

- Brúixola

- Roba còmode o d’esport


Com començo a a orientar?

El primer que has de fer és buscar el triangle al mapa, que serà el punt d’inici del recorregut. Un cop l’hagis trobat t’hauràs de dirigir a ell, i per fer això t’hauràs de situar. Per situar-te pots fer servir la brúixola tot orientant el mapa al nord, o pots encarar el mapa guiant-te amb els elements que tens a la vora (cases, camins, etc.).

Un cop siguis al triangle, veuràs que en aquesta estaca no hi ha pinça (per tant, no hauràs de marcar res). Aquí comença el circuit, i t’hauràs de dirigir al primer punt de control, que serà diferent segons el nivell que haguem escollit. Així doncs, la nostra primera fita serà la que tingui el codi 32 (si fem el circuit fàcil), la 41 (si fem el circuit mitjà) o la 42 (si fem el circuit difícil). Si volem seguir els recorreguts recomanats (fàcil, mitjà o difícil), hem de seguir l’ordre proposat, i anar encadenant tots els punts de control fins a marcar-los tots. Per saber que hem passat pel punt, cada estaca té una pinça (amagada dins la fusta) que marcarem en el requadre del número que li correspon, darrera del mapa.

El doble cercle ens indica que hem acabat el recorregut, i també el marcarem. Si hem fet el circuit fàcil, ja podem fer el nivell mitjà!


Localització:

Aguilar de Segarra

On puc aconseguir el mapa?

Per aconseguir el mapa del circuit fix d’orientació d’Aguilar de Segarra ens hem de dirigir a:

• Aguilar de Segarra

Restaurant Castellar: dll, dm, dj,

dv, ds, dg de 8:30h a 16:30h

Ajuntament d’Aguilar: laborables de 8:30 a 15:00h, dilluns també de 16:00h a 19:00h

Local d’Aguilar: ds i dg de 17:00h

a 20:00h de setembre a juny

• Rajadell

Oficina de Turisme de Rajadell:

ds i dg de 10:00h a 13:00h

• Els Prats de Rei

Oficina de Turisme de

Els Prats de Rei


Els tres circuits

Cada mapa conté totes les estaques fixes i la proposta de tres circuits:

- Fàcil (10 fites i 3,6 km en línia recta)

- Mitjà (15 fites i 5,6 km en línia recta)

- Difícil (18 fites i 8 km en línia recta)

El mapa és en format DIN-A3 i té un cost de 3 euros cadascun.